• Al 16 jaar dé vergelijker van telefoons en abonnementen!

LG G4

LG G4 voorkantLG G4 achterkant


De LG G4 is niet meer leverbaar.

Bekijk de populairste LG telefoons.


De LG G4

De LG G4 is het beste wat LG momenteel te bieden heeft op het gebied van smartphones. De beste hardware, een strak design, mooie functies en goede specificaties. Hij is met zijn 5,5 inch-scherm wel wat aan de grote kant maar als je daar doorheen kan prikken dan hou je een erg mooie en goed functionerende smartphone over die prima zijn mannetje staat tussen de stevige concurrentie.

Specificaties

Grootte: 148,9 x 76,1 x 6,3 - 9,8 mm
Gewicht: 155 gram
Scherm: 5,5inch (14 cm) IPS LCD. Resolutie: 1440x2560 pixels
Processor: Snapdragon 808, met een 1,8GHz dual-core processor en een 1,4GHz quad-core processor
Accu: 3000mAh
Internet: Ondersteuning voor zowel 3G als 4G in Nederland
Draadloze connectiviteit: wifi 802.11 a/b/g/n/ac, DLNA, wifi-direct, wifi hotspot, Bluetooth 4.1 en NFC

 

Design

De LG G4 komt in twee varianten: eentje met een plastic achterkant en eentje met een leren achterkant. Verder is de G4 qua design bijna identiek aan de LG G3. De cameralens is iets groter en de knoppen op de achterkant zijn iets anders, maar verder zul je weinig verschillen vinden. Beide toestellen zijn ook nagenoeg even groot.

Het standaard model heeft de plastic achterkant maar als je 50 euro meer uit geeft dan krijg je de leren achterkant. Hierdoor ziet de telefoon er net wat meer 'premium' uit en voelt hij wat beter aan. Onder de achterkant zit de plek van de MicroSD-kaart en een verwisselbare accu. Vooral dat laatste is iets dat je steeds minder ziet bij de duurdere smartphones. Achterop zit overigens ook de speaker van de telefoon.

Net als bij veel andere LG-smartphones zitten de knoppen aan de achterkant. Als je dit niet gewend bent dan kan het wat raar ogen en voelen maar het went vrij snel.

Features en software

De LG G4 draait standaard op Android 5.1 in combinatie met de Optimus UX 4.0-interface van LG. Qua design doet deze interface vrij veel denken aan hoe Android er standaard uit ziet. Ondanks het 'simpele' design kun je als gebruiker vrij veel aanpassen naar je eigen smaak. Ook leert de software wat jij doet en wilt en bundelt dat in de Smart Notice-app. Dus stel dat jij graag doet hardlopen dan houdt de LG G4 daar rekening mee en past daar bepaalde notificaties op aan, zoals het tonen van het weer.

Ook is de LG G4 draadloos op te laden, maar alleen met de Quick Circle Case van LG. Dit is een flipcover met een rond gat in de voorkant om de tijd en notificaties te kunnen bekijken zonder het hoesje open te klappen. Zonder de Quick Circle Case kan de LG G4 helaas niet draadloos opgeladen worden. Wel is de G4 voorzien van snel opladen waardoor je tot 60% op kan laden in slechts 30 minuten tijd.

Camera

De camera van de LG G4 is erg goed, maar dat is ook niet gek gezien de specificaties: een (voor een smartphone) redelijk grote sensor, optische beeldstabilisatie en een maximaal diafragma van f/1.8, wat behoorlijk lichtsterk is. De sensor is de IMX234 van Sony en heeft een resolutie van 16 megapixel. Net als de LG G3 heeft de G4 infrarood-laserautofocus waardoor focussen razendsnel gaat. Ook is er een Color Spectrum Sensor die naast zichtbaar licht ook infrarood licht meet om zo de beste witbalans te vinden. Voor de liefhebber kunnen foto's gemaakt worden met handmatige instellingen maar voor de snelle foto kan uiteraard ook alles automatisch gedaan worden.

Aan de voorkant zit een 8-megapixelcamera zonder allerlei exotische functies. Gewoon een doorsnee selfie-camera dus maar dan met een iets hogere resolutie dan de standaard 5 megapixel-resolutie.

Conclusie

De LG G4 is snel, heeft een mooi scherm en doet eigenlijk alles wat het moet doen. Het is dan ook een prima high-end smartphone die zich prima kan meten met de concurrentie. Het is ook leuk dat LG de klant de keuze geeft uit twee achterkanten en dat de simpel ogende software vrij veel mogelijkheden geeft om alles naar smaak aan te passen. De LG G4 is dus een prima smartphone die eigenlijk maar weinig fout doet.

Enkele minpuntjes: de plastic onderdelen kunnen wat goedkoop aanvoelen en de accu is vergeleken met concurrerende smartphones wat sneller leeg.

De grootste pluspunten: een verwisselbare accu, MicroSD en een zeer goede camera

Klopt er iets niet?   Verbeter deze tekst door foutieve informatie aan ons door te geven!


Waarom wordt deze melding getoond?
Bestel je een telefoon met abonnement, dan bestaan je maandlasten uit twee delen: de toestelbundel en het abonnement. Als het totaalbedrag van de toestelbundel (contractduur x toestelbundel) hoger is dan 250 euro, dan is er sprake van een telefoonkrediet. De provider zal in dat geval beoordelen of je de maandlasten kunt dragen en het krediet wordt geregistreerd bij het BKR.

Wil je geen BKR-registratie, kies dan in de filters voor 'Geen BKR'. We zorgen er dan voor dat het telefoonkrediet onder de 250 euro blijft. In kosten scheelt dit niets of vrijwel niets: de eenmalige bijbetaling kan wat hoger zijn, maar de maandlasten zijn dan juist lager. Meer over het telefoonkrediet