• Al 16 jaar dé vergelijker van telefoons en abonnementen!
> > > Xperia Z3

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 voorkantSony Xperia Z3 achterkant


De Sony Xperia Z3 is niet meer leverbaar.

Bekijk de populairste Sony telefoons.


Intro & Specificaties

Waterdicht, stofdicht, een goede accu en een goede camera, dat is een best goede samenvatting van de Sony Xperia Z3. Dit nieuwe toestel in de Xperia Z-reeks bouwt verder op het succes van de Xperia Z2 en pakt een aantal verbeterpunten aan van dat toestel. Zo waren er bij de Xperia Z2 problemen met het opnemen in 4K, de behuizing lag heel lekker in de hand en de camera was niet heel geweldig. Dat is allemaal opgelost met de Z3. De Xperia Z3 is dan ook een prima topper met specificaties die niet onder doen voor de concurrerende toestellen.

Sony Xperia Z3 voorkant

Het toestel heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1080x1920 pixels, er is 16GB opslag aanwezig (uit te breiden met een MicroSD-kaartje van maximaal 128GB) en er zit een 2,5GHz quad-core processor in.

Besturingssysteem & Features

Xperia Z3 onderwater

De Sony Xperia Z3 draait op Android 4.4 en het toestel beschikt over een aantal leuke features. Zo beschikt het toestel over een IP68-certificering wat betekent dat het toestel stofdicht is en dat het waterdicht is tot een diepte van één meter voor een tijdsduur van 30 minuten. Omdat het een toestel van Sony is hebben veel features te maken met multimedia en de camera omdat dat nou hetgeen is waar Sony bekend mee is.

Wat los staat van de multimedia en de camera is de meegeleverde Garmin-navigatie en een Office Suite. Meegeleverde navigatie-software is wat ons betreft altijd een pluspunt en Garmin is geen onbekende naam. Ook staat een virusscanner op (AVG), een e-book-reader van Kobo, een Playstation-app, Movie Creator, Xperia Lounge, Walkman, Update Center en nog wat andere apps. Veel van de apps zijn overbodig maar je kunt ze gelukkig eenvoudig verwijderen.

Multimedia & Camera

Sony Xperia Z3 Walkman

Sony is bijna synoniem voor multimedia en camera's. Ze hebben de Playstation, Blu-Ray-spelers, Bravia-televisies, ze waren vroeger groot met de Walkman en Cybershot en tegenwoordig doen ze het goed met de Alpha-camera's. Als die kennis zie je ook terug in de Xperia Z3. Zo kun je met de Walkman-app video's bekijken en muziek beluisteren. Voor de audiofielen onder ons is er 'High-res audio', wat betekent dat audio met een enorm hoge kwaliteit (FLAC-bestanden) niet gecomprimeerd worden tijdens het afspelen. Op die manier krijg je de volle kwaliteit van de door jou geliefde muziek te horen.

Xperia Z3 Remote Play

Nog iets leuks is Remote Play waarmee je Playstation 4-games naar je Xperia Z3 kunt streamen om ze op die manier te spelen. Je kunt zelfs een DualShock 4-controller aan je Xperia koppelen om op die manier je games te spelen. Maar dan moet je wél een PS4 hebben.

Sony Xperia Z3 camera

De camera heeft een 20,7-megapixelsensor maar in de standaardmodus worden foto's opgeslagen met een resolutie van 8 megapixels. Hierdoor moet ruis minder opvallen en zouden de foto's scherper moeten zijn. De foto's zien er prima uit, mits er genoeg licht is. Bij weinig licht valt de camera enigszins tegen. Filmen kan in 2160p, maar ook 1080p60 en 720p120 zijn mogelijk. De camera kan filmen en fotograferen in HDR, er is gezichtsdetectie en je kunt panorama's maken.

Overige specificaties

Grootte: 146 x 72 x 7,3mm Gewicht: 152 gram

Processor: Snapdragon 801, een 2,5GHz quadcore-processor

Accu: 3100mAh met een standby-tijd tot 890 uur en een spreektijd tot 16 uur.

Netwerk: Ondersteuning voor zowel 3G als 4G in Nederland

Draadloze connectiviteit: wifi 802.11 a/b/g/n/ac, DLNA, wifi-direct, wifi hotspot, Bluetooth 4.0 en NFC

Klopt er iets niet?   Verbeter deze tekst door foutieve informatie aan ons door te geven!


Waarom wordt deze melding getoond?
Bestel je een telefoon met abonnement, dan bestaan je maandlasten uit twee delen: de toestelbundel en het abonnement. Als het totaalbedrag van de toestelbundel (contractduur x toestelbundel) hoger is dan 250 euro, dan is er sprake van een telefoonkrediet. De provider zal in dat geval beoordelen of je de maandlasten kunt dragen en het krediet wordt geregistreerd bij het BKR.

Wil je geen BKR-registratie, kies dan in de filters voor 'Geen BKR'. We zorgen er dan voor dat het telefoonkrediet onder de 250 euro blijft. In kosten scheelt dit niets of vrijwel niets: de eenmalige bijbetaling kan wat hoger zijn, maar de maandlasten zijn dan juist lager. Meer over het telefoonkrediet