• Al 16 jaar dé vergelijker van telefoons en abonnementen!
> > > Xperia Z5

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5 voorkantSony Xperia Z5 achterkant


De Sony Xperia Z5 is niet meer leverbaar.

Bekijk de populairste Sony telefoons.


Sony Xperia Z5 review

Op deze pagina vind je een uitgebreide review over de Sony Xperia Z5.

Introductie

De Sony Xperia Z5 is een smartphone met een gewicht van 154 gram en is 146 x 72 x 7 millimeter groot. Deze smartphone draait op het Android 5.1 platform en beschikt over een 2.0 GHz Octa-core processor (Snapdragon 810). Om ervoor te zorgen dat je altijd bereikbaar bent, heeft de Xperia Z5 een stand-by tijd van 520 uur (of 540 uur op het 3G-netwerk) en kun je 790 minuten bellen (of 1020 minuten via het 3G-netwerk) voordat je de Lithium-Ion batterij van het toestel weer moet opladen. Naast bellen beschikt dit gsm toestel ondermeer over de volgende functies: een FM radio met RDS, een MP3-speler, internet, e-mail en een 23 megapixel camera. Hierover lees je meer in de onderstaande paragrafen.

Internet en Multimedia

Tegenwoordig is het gebruik van internet op je mobiele telefoon niet meer weg te denken. Evenals het downloaden van apps, TV kijken en muziek luisteren. Bellen lijkt dan ook steeds meer bijzaak te worden.

Met de Sony Xperia Z5 heb je de mogelijkheid om te surfen op het internet. Dit toestel is geschikt voor supersnel 4G internet. Belangrijk hierbij is de juiste combinatie van de Sony Xperia Z5 met een abonnement. Met het juiste abonnement surf je supersnel over het wereldwijde web. Veel mensen hebben behoefte aan het lezen en versturen van e-mail op hun mobiele telefoon. Met de Sony Xperia Z5 is het uiteraard mogelijk om e-mail te ontvangen en te versturen (POP, IMAP, Push). Uiteraard kun je op deze Sony Xperia Z5 smartphone ook allerlei apps installeren, zoals WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram en allerlei andere handige apps of leuke spelletjes.

Maar internetten is niet het enige wat meer en meer op de mobiele telefoon wordt gedaan, ook neemt de mobiele telefoon steeds meer de functie in van mediaspeler. Zo is het mogelijk om radio (FM) te luisteren op deze telefoon, waarbij de radio beschikt over RDS. Met apps is het ook mogelijk om radio te luisteren via internet. Let wel op, want dit kan veel dataverkeer kosten als je dit regelmatig doet en hierbij geen gebruik maakt van Wi-Fi. Je kunt je favoriete muziek ook beluisteren via de aanwezige mediaplayer. Uiteraard kun je met de mediaplayer van de Sony Xperia Z5 ook filmpjes afspelen.

Nog snel even wat werk verzetten op je mobiele telefoon? Met de Sony Xperia Z5 kan dat. Dit toestel biedt namelijk ondersteuning voor Word, Excel, Powerpoint en PDF.

Het opslaggeheugen van een mobiele telefoon bepaalt hoeveel apps, foto's, filmpjes, muziek en andere bestanden je kunt opslaan op je telefoon. Het interne geheugen van de Xperia Z5 heeft een grootte van 32 gigabyte. Naast het interne geheugen kun je de opslagruimte uitbreiden door middel van een MicroSD geheugenkaart. Hiermee kun je de opslagruimte uitbreiden met 20 gigabyte.

Camera

Naast de internet en multimedia mogelijkheden kan de Sony Xperia Z5 ook functioneren als digitale camera. De resolutie van de camera is nog onbekend. Om ook in een donkere omgeving foto's te kunnen maken is deze Sony uitgerust met een flitser. Je kunt niet alleen foto's maken, maar het is ook mogelijk om filmpjes op te nemen met deze gsm. De resolutie van deze beelden is maximaal 3840 x 2160 pixels groot.

Aan de voorzijde van de Sony Xperia Z5 is nog een tweede camera te vinden van 5 megapixels. Hiermee kun je bijvoorbeeld selfies maken en videobellen.

Bellen en verbindingsmogelijkheden

Per land worden andere frequenties gehanteerd die mobiel bellen mogelijk maken. In Nederland, maar ook in de rest van Europa, gebruiken we de 900 en 1800 megahertz (MHz) frequentie en om in Noord- en Zuid-Amerika en Azië te kunnen bellen moet je toestel geschikt zijn voor het 850 MHz netwerk. De belfrequenties die door de Sony Xperia Z5 worden ondersteund zijn: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz. Je kunt 1 simkaart in de Sony Xperia Z5 plaatsen en is dus niet geschikt voor Dual SIM.

Met de Sony Xperia Z5 leg je op verschillende manieren contact met de wereld. Natuurlijk is het mogelijk om lekker ouderwets te sms'en. Supersnel internetten met de Sony Xperia Z5 is mogelijk doordat het toestel ondersteuning biedt voor 4G internet. Je kunt ook internetten door verbinding te maken via WiFi, waardoor je bijvoorbeeld thuis, op je werk, in een restaurant of op vakantie kunt internetten zonder dat dit ten koste gaat van je internetbundel. Je maakt dan namelijk gebruik van de vaste internetverbinding van die locatie. Bestanden overzetten van de Sony Xperia Z5 naar je computer (of andersom) gaat eenvoudig via de aanwezige USB aansluiting. Via bluetooth (versie v4.1 met A2DP) kun je met je Xperia Z5 bestanden versturen naar andere mobiele telefoons of maak je gebruik van je draadloze headset. Door de aanwezigheid van het A2DP audio profiel voor bluetooth ervaar je een extra scherp geluid via je headset.

Bediening en overige functies

Het display van de Sony Xperia Z5 is 5.2 inch groot en heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Deze telefoon bedien je met een IPS LCD touchscreen. Naast de al genoemde functies zijn er nog een aantal basisfuncties beschikbaar op dit toestel: een agenda, een alarmklok, een digitaal kompas, vliegtuigmodus en games, dus ook aan het vermaak is gedacht. Wil je alle eigenschappen nog eens bekijken, ga dan naar de overzichtelijke specificaties pagina van de Sony Xperia Z5.

Klopt er iets niet?   Verbeter deze tekst door foutieve informatie aan ons door te geven!


Waarom wordt deze melding getoond?
Bestel je een telefoon met abonnement, dan bestaan je maandlasten uit twee delen: de toestelbundel en het abonnement. Als het totaalbedrag van de toestelbundel (contractduur x toestelbundel) hoger is dan 250 euro, dan is er sprake van een telefoonkrediet. De provider zal in dat geval beoordelen of je de maandlasten kunt dragen en het krediet wordt geregistreerd bij het BKR.

Wil je geen BKR-registratie, kies dan in de filters voor 'Geen BKR'. We zorgen er dan voor dat het telefoonkrediet onder de 250 euro blijft. In kosten scheelt dit niets of vrijwel niets: de eenmalige bijbetaling kan wat hoger zijn, maar de maandlasten zijn dan juist lager. Meer over het telefoonkrediet