iPhone 5 slecht leverbaar

De iPhone 5 zou slecht te leveren zijn volgens Nederlandse providers. Er worden volgens verschillende berichten veel minder iPhone 5’s geleverd dan oorspronkelijk gedacht werd. Hierdoor wordt de levering vertraagd.

KPN en Vodafone kampen met flink tekort iPhone 5

iPhone 5Wie al vaker een iPhone heeft besteld weet dat de levertijd, zeker in het begin, zo rond de twee tot vier weken is. Nu kan het echter zijn dat die levertijd wat oploopt want er worden te weinig exemplaren van de iPhone 5 geleverd. KPN heeft aan Nu.nl laten weten dat de levertijd inmiddels is opgelopen tot minimaal vijf weken waar dat voorheen drie weken was. Een woordvoerder van KPN: “De vraag is veel groter dan het aanbod. Dat is altijd zo, maar nu is het verschil groter. We zijn afhankelijk van wat Apple levert.”

Naast KPN kampt ook Vodafone met een flink tekort. Op het officiële Vodafone-forum is gemeld dat er 600 iPhone 5’s zijn binnengekomen terwijl de provider gerekend zou hebben op 1.500 tot 2.000 stuks. Vodafone heeft echter niet aangegeven wat dat met de levertijd doet.

Studentmobiel en andere winkels afhankelijk van providers

Studentmobiel heeft bij GSMacties.nl aangegeven dat vooral de 16GB-versie van de iPhone 5 slecht leverbaar is op dit moment. Ook zij zijn voor de levertijd van de iPhone 5 afhankelijk van de providers, maar volgens Studentmobiel lijkt het erop dat het bij KPN en T-Mobile vanaf volgende week iets beter wordt. “Iedereen heeft in NL te maken met het tekort, omdat naast KPN, T-Mobile en Vodafone in Nederland niemand met Apple zaken kan doen. Iedereen is dus afhankelijk van deze kanalen. Helaas is dit (onduidelijkheid over levertijden) geen uitzondering en zien we dit bij de meeste iPhone introducties,” aldus de woordvoerder van Studentmobiel.

Tekort heeft negatieve invloed op aandeel Apple

Mogelijke redenen voor de (wereldwijde) tekorten zijn waarschijnlijk het tekort aan schermen en een verscherpte kwaliteitscontrole. Die verscherpte controle zou nodig zijn omdat veel iPhone 5-gebruikers klaagden over tal van problemen.

Door het tekort aan de iPhone 5 is het aandeel van Apple inmiddels naar 632,64 dollar gezakt. Ongeveer 10 dagen geleden stond het aandeel op 635 dollar en eind september stond het aandeel nog op een recordhoogte van 700 dollar.

iPhone 5 aanbiedingen
Niet wachten op de iPhone 5? Ga voor de iPhone 4S of iPhone 4 8GB

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,