Android lijkt steeds meer een alleskunner te worden. Smartphones, multimedia-toepassingen voor de televisie, consoles, handhelds en nu ook camera’s. Zo was er al de Galaxy-camera van Samsung maar nu is er ook de Polaroid-camera!
Polaroid komt met op Android-gebaseerde camera
Android is ooit begonnen als mobiel OS, maar begint steeds meer uit te groeien naar allround OS dat overal voor te gebruiken is. Zelfs in auto’s komt Android al voor in de dashboardcomputer! Polaroid heeft Android nu ook in gebruik genomen en wel voor de iM1636, een camera. Polaroid is een bekende naam uit de fotografie, met name vanwege de zelfontwikkel-fototoestellen van jaren terug. Tegenwoordig zien we dergelijke ‘Polaroid-kadertjes’ terug in apps als Instagram en die app is weer te gebruiken op de Polaroid-camera. Een soort volledige cirkel dus!
Foto’s maken, filmen, internetten en gamen op een fototoestel
De Polaroid iM1836 maakt 18,1 megapixel foto’s, kan filmen in een resolutie van 1920×1080, heeft een 3,5 inch touchscreen en maakt gebruik van verwisselbare lenzen. Uiteraard kun je een hoop verschillende apps installeren op het apparaatje waardoor je ook kunt internetten op je fototoestel, of een potje Angry Birds spelen als je even geen zin hebt om kiekjes te schieten. Camera is dus niet helemaal meer het juiste woord voor dergelijke apparaten.
Android niet geschikt als camera OS?
The Verge is even in de weer geweest met de iM1836 maar is er niet bepaald over te spreken. Met 349 dollar is hij te duur en de software schijnt een behoorlijk zootje te zijn. Zo waren er een aantal crashes waarbij de batterij uit het toestel gehaald moest worden. Ook zou het toestel behoorlijk traag zijn en kom je niet verder dan 1 foto elke paar seconden (wat voor fotografie-standaarden erg traag is). Volgens Polaroid zijn de problemen vooral te wijten aan het feit dat The Verge een pre-productie model in handen had op de beursvloer van de CES, maar dergelijke problemen zijn ook bekend bij de Galaxy Camera. Met name de snelheid (of traagheid) zijn een probleem bij beide camera’s. Puur als camera OS lijkt Android nu dus nog geschikt, maar wel als creatief OS. Zo zijn er verschillende fotobewerking-apps beschikbaar voor Android en je kunt je foto’s direct delen op Facebook, Twitter, Instagram, Google+ en ga zo maar door. Misschien is ‘creatieve fotografie’ wel een nieuwe doelgroep waar camera’s voor gemaakt worden?
Tags: Android, Apps, Camera, CES 2013, Galaxy, Polaroid, Samsung