De ‘budget iPhone’ wordt geen budget iPhone?

Een plottwist in het verhaal van de goedkope iPhone: hij wordt mogelijk niet zo goedkoop als eerder gedacht werd. Sterker nog, hij wordt een stuk duurder dan eerder gedacht werd.

Goedkope iPhone duurder dan verwacht?

budget-iPhoneTot nu toe werd verwacht dat de goedkope iPhone voor een prijs van tussen de 250 en 350 euro verkocht zou worden. Nu gaat echter het gerucht dat we eerder richting de 400-450 euro moeten kijken. De reden daarvoor is dat Apple zich op de midrange-markt wil richten, omdat daar nog relatief veel ruimte is vergeleken met de budget- en highend-markt. Het idee dat Apple zoiets wil doen met de goedkopere iPhone is niet eens zo ver gezocht. Met de iPad Mini is namelijk hetzelfde gedaan. Niet richten op het goedkope segment maar juist op het iets duurdere segment. Zo heb je minder concurrentie en kun je dus (als het goed is) meer verkopen voor een hogere prijs. Win win toch?

Goedkope iPhone mogelijk in vaarwater van de duurdere iPhone

Voor een prijs van rond de 450 euro zal de iPhone voor veel mensen aantrekkelijker zijn en dat kan ten koste gaan van de normale, duurdere variant van het toestel. Natuurlijk is dat te compenseren door meer goedkopere toestellen te verkopen. Daarnaast lijkt Apple momenteel nog niet helemaal zeker van het goedkopere model. Volgens bronnen uit de transportwereld zou Apple namelijk slechts 3 miljoen toestellen willen verschepen in het eerste kwartaal dat het toestel beschikbaar is. Normaal verkoopt Apple zo’n 50 miljoen iPhones in een kwartaal dus die 3 miljoen is belachelijk weinig. De reden hiervoor zou zijn dat Apple wil kijken of de goedkopere iPhone aanslaat bij het publiek, maar het kan ook zomaar zo zijn dat ze niet willen dat de goedkopere iPhone in het vaarwater komt van de duurdere iPhone.

Vergelijk acties van de iPhone 5, 4S en de iPhone 4!

Bron: Pocketnow


Tags: ,