Foto’s opgedoken van Samsung Galaxy S6 Active

Er zijn foto’s opgedoken van de Samsung Galaxy S6 Active. De stevige versie van de Galaxy S6 verscheen al eens eerder in een gerucht maar nu hebben we ook wat foto’s om het gerucht wat kracht bij te zetten.

Waar de Samsung Galaxy S6 het vooral moet hebben van zijn dunne en stijlvolle uiterlijk pakt Samsung het met de Galaxy S6 Active wat anders aan. De Galaxy S6 Active maakt gebruik van kunststof en oogt eerder stoer dan stijlvol. De afbeeldingen zijn online geplaatst door GSMarena.com. De Galaxy S6 Active zou MIL-STD-810G-gecertificeerd zijn, wat betekent de telefoon bestand is tegen onder andere water, stof, schokken, vochtigheid, zout en extreme temperaturen. Mensen met een actief leven kunnen dus helemaal los gaan met de Galaxy S6 Active en hem werkelijk overal mee naar toe nemen.

Galaxy-S6-ActiveAls de geruchten kloppen dan zal de Galaxy S6 Active weinig verschillen van de reguliere Galaxy S6 wat betreft hardware. Zo heeft de Galaxy S6 Active een 5,1 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels, een Exynos-processor, 3GB werkgeheugen, een 16-megapixelcamera achterop en een 5-megapixelcamera voorop.. De accu is wel groter met zijn 3500mAh. De vingerafdruksensor zou overigens wel ontbreken.

Galaxy S6 Active mogelijk tijdelijk exclusief voor Amerika

Op de gelekte foto’s is op de achterkant van de Galaxy S6 Active een AT&T-logo te zien. Daarmee zou het zomaar kunnen dat de telefoon voor de Verenigde Staten bedoeld is. De Galaxy S5 Active was de eerste maanden ook exclusief voor dat land en kwam pas later uit in andere landen, waaronder Nederland. Zonder officiële aankondiging van Samsung is niks met zekerheid te zeggen, maar de kans is dus aanwezig dat we hier nog wat langer moeten wachten op de Samsung Galaxy S6 Active.

Een aantal MIL-STD-810G-testen uitgelegd

Om een MIL-STD-810G-certificaat te bemachtigen moet een apparaat aan een aantal testen onderworpen worden. Zo wordt er getest met hoge temperaturen om te kijken hoe de materialen er tegen bestand zijn en hoe het apparaat het doet tijdens constante of wisselende temperaturen. Ongeveer hetzelfde wordt ook getest maar dan met lage temperaturen, al wordt dan ook gekeken hoe je het apparaat kunt bedienen met dikke winterkleding.

Dan wordt er ook nog gekeken naar prestaties in de regen en prestaties in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, ook weer met constante en wisselende situaties. Er wordt ook getest met stof en zand, onder andere gepaard met harde wind. Zo wordt een apparaat onder andere 6 uur lang blootgesteld aan alle zijden aan stof met wind.

Ook is het belangrijk dat een apparaat na een aantal keer onder water te zijn geweest blijft functioneren. Er wordt overigens niet getest op dieptes lager dan 1 meter omdat dat los van MIL-STD getest moet worden. Een apparaat moet ook schokbestendig zijn en dat wordt onder andere getest met een valtest. Een apparaat valt dan op een stuk hout dat op beton ligt omdat dat een redelijk goede graadmeter is. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van een apparaat wordt de hoogte van een val bepaald.

De meest ingewikkelde test is de triltest. In totaal het document waarin alle testen staan ongeveer 800 pagina’s en een tiende daarvan is gewijd aan de triltest. Het trillen wordt gesimuleerd met een speciale machine en daarmee kunnen verschillende situaties gesimuleerd worden zoals rijdende auto’s, trillingen tijdens het lopen of rennen en ga zo maar door.

De uitleg hierboven is zeer beknopt maar geeft wel aardig weer wat een apparaat, in dit geval de Samsung Galaxy S6 Active, allemaal moet weerstaan om een MIL-STD-810G-certificaat te krijgen. Een water- en stofdichte telefoon is al best leuk, maar is kinderspel vergeleken bij wat hierboven beschreven is.

Bron: GSMarena.com & GCN


Tags: , , , ,