Vandaag alwéér Samsung Galaxy S3 persfoto verschenen?!

Gisteren plaatsten we een bericht over alwéér een website die van een zogenaamde ‘officiële’ bron een persfoto had ontvangen van de Samsung Galaxy S3. Wij twijfelden al vrij snel en vragen ons dan ook af: hoe betrouwbaar zijn al die gelekte foto’s en geruchten?

Over gelekte renders (door een computer gegenereerde foto) of foto’s kunnen we heel duidelijk zijn: die zijn met het grootste gemak te vervalsen. Iemand met de basiskennis van een programma als Photoshop kan in een handomdraai vanalles veranderen: interface, kleur, omgeving, schaduwen, reflecties, en ga zo maar door. Als je kennis van een 3D programma hebt kun je zelfs een compleet toestel namaken en het zelf renderen op een enorm hoge resolutie. Veel ‘gelekte’ renders kun je dus met een flinke korrel zout nemen omdat het gewoon zó gemakkelijk is na te maken. En wat is een gemakkelijkere manier om bezoek te genereren of naamsbekendheid te krijgen dan een lek op het net plaatsen? Het is zeer aanlokkelijk, maar ook jammer omdat een écht lek zo ondergesneeuwd wordt door een hoop neppe foto’s. Zo zijn wij nog steeds van mening dat de foto die eerder deze week lekte waarschijnlijk echt is, maar inmiddels zijn er al weer legio andere foto’s verschenen die (in onze ogen) duidelijk minder echt zijn.

Wil je weten hoe eenvoudig het is om te doen alsof je een ‘officieel’ plaatje hebt ontvangen van een ‘betrouwbare’ anonieme bron? Kijk eens naar het onderstaande:

Deze Galaxy S3 render is fake!“Wij hebben vandaag van een betrouwbare anonieme bron deze officiële pers-render van de Samsung Galaxy S3 ontvangen. Wat meteen opvalt is de zwarte kleur, terwijl bijna alle andere renders tot nu toe wit waren.”

Het bovenstaande bericht, inclusief foto is natuurlijk hartstikke nep (het plaatje is in elkaar gezet door een redacteur van GSMacties.nl), maar zo is een nieuw gerucht geboren, met een nieuwe, nooit eerder geziene foto van de Galaxy S3. Geen witte kleur, maar zwart, lekker scherp, een mooi logo en met de interface van een eerder gelekte foto. Zoiets maken is een half uurtje werk en een anonieme bron is natuurlijk nooit na te trekken. Dus bij deze: geloof niet alles wat je ziet op het internet, ook al lijkt het nog zo echt. Met een beetje ervaring is alles na te maken.

(Overigens ziet het toestel hierboven er wel mooi uit, dus we hopen dat het uiteindelijke resultaat een beetje hier op gaat lijken.)


Tags: