Neemt Android de wereld over?

Het is een klein afgerond groen robotje met armpjes die nergens aan vastzitten. Het robotje heeft 2 witte oogjes en 2 antennes. Dat kleine groene robotje is bezig met het overnemen van de wereld en nee, het is geen Terminator maar Android!

AndroidVolgens Canalys, een marktonderzoeksbureau, draait 1 op de 2 smartphones op Android. Op het moment zijn er wereldwijd 51,9 miljoen verkochte smartphones verkocht met daarop Android. Daardoor heeft het mobiele besturingssysteem van Google momenteel een marktaandeel van 48 procent. Sinds dezelfde periode vorig jaar is het marktaandeel van Android met 379 procent gegroeid. Vooral Samsung doet het in de Android wereld ontzettend goed en dat komt dan weer voornamelijk door de Samsung Galaxy S en Galaxy S2. In totaal verkocht Samsung 17 miljoen toestellen met daarop Android. Overigens is Android al sinds eind 2010 marktleider in West-Europa en in Zuid-Korea draait 85% van de smartphones op Android. Niet slecht voor een relatief jong besturingssysteem.

Apple heeft met 20,3 miljoen smartphones een marktaandeel van 19 procent en Microsoft heeft met Windows Phone 7 een aandeel van minder dan 1 procent, wat neerkomt op zo’n 1,5 miljoen verkochte toestellen. Google heeft eerder al laten weten dagelijks meer dan 500.000 Android toestellen te activeren en neemt de wereld in een rap tempo over.